Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au viermi, daca codita e alba, curata inseamna ca totul e ok si nu sunt viermi ...vezi imagini din galerie ).
Le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa la fiert, adaugam o lingura de sare grunjoasa si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute (adunam spuma tot timpul). Dupa ce au fiert le adunam cu o paleta, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece dupa care le lasam putin la scurs si le aruncam intr-un lighean sau castron (depinde de cantitate).
Usturoiul curatat si zdrobit, otetul amestecat cu o lingura de miere, foile de dafin si piperul se adauga peste ghebele fierte si se amesteca totul foarte bine dupa care se lasa un ceas ca sa-si fure toate aromele . Pot fi mancate imediat sau le punem in borcane la pastrat.
Pofta buna!