Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

de Ela68 in Conserve, 26 Sep 2015 | 17197 vizualizari

 

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot adauga diverse mirodenii. Ca de fiecare data, "vinovat" pentru aceste specialitati este Soleil , jumatatea mea.
Ca si tip de ardei, am gasit in piata o varianta nu exagerat de iute, dar un tip de ardei foarte carnos si gustos pe care taranii il numesc "Cornu caprii`". Am cautat informatii despre acest tip de ardei, insa, pana in momentul de fata nu am gasit nimic. Ramane ca sursa sigura Tanti Katy pe care o gasesc in piata la aceeasi taraba in fiecare toamna. Unica sansa de a pastra soiul este sa-i rog pe prietenii de la Tomatina sa-mi cultive pe o portiune mica in solar.
M-am indragostit iremediabil de acest sos, la fel ca si de Ketchup-ul pe care-l fac de ani de zile !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 800 gr passatta de rosii ( suc de rosii mai gros )
  • 250 ml apa
  • 4 ardei Kapia copti
  • 1 lingurita de sare
  • zahar ( optional, 1-2 lingurite )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii:


1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale !
2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor.
3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a inmuiat.
4. Tocam apoi cu ajutorul blenderului vertical si mai lasam pe foc inca aproximativ 30 minute pana ce devine ca o pasta. Pentru consistenta mai lichida, se poate  fierbe mai putin, obtinandu-se sos.In acest moment ar trebui sa gustam sa vedem daca mai trebuie sare :) sau daca-l dorim mai dulce.
5. Turnam fierbinte in borcanele spalate si uscate, apoi le sterilizam la Bain-Marie 20 minute.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 2 borcane de 315 gr si 2 borcane de 200 gr. Fotografia reprezinta cantitiatea a doua transe . Folosim aceasta pasta in special la ciorbe si la mancaruri cu sos, pe baza de cartofi sau carne, sau daca ma gandesc bine, cam la orice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti murati