Garam Masala - aroma Indiei

de Brindusa in Pt. carne, 25 Ian 2010 | 11274 vizualizari

 

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.

Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita.

Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri seminte coriandru
  • 1 lingura seminte chimion
  • semintele de la 7 pastai cardamom verde
  • semintele de la 3 pastai cardamom negru
  • 2 lingurite seminte mustar alb
  • 2 lingurite boabe piper negru
  • 1 lingurita cu varf cuisoare intregi
  • 7- 8 cm scortisoara rulou ( rupt in bucatele mai mici)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam Masala - aroma Indiei:

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde.

Acopera tigaia cand incep sa sara.

Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul printr-o sita ca sa elimini bucatile mai mari.

Se poate pastra pana la 6 luni intr-un recipient inchis ermetic si la intuneric.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garam Masala - aroma Indiei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Brindusa 1

25.01.2010, 20:56

susu, vad ca esti din Bucuresti , ca si mine. Toate condimentele le am cumparate de aici. Daca te intereseaza, intreaba-ma ce condiment vrei sa cumperi si eu iti spun de unde.

flori_s 1

10.07.2010, 19:04

gata preparat nu se gaseste?

Brindusa 1

19.07.2010, 11:06

Flori, scuze ca-ti raspund asa tarziu. Probleme cu netul. In Bucuresti se gaseste gata facut la magazinul Ki Life din P-ta Amzei. In alte orase, nu stiu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid