Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Porc, 7 Feb 2015 | 9318 vizualizari

 

Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor!
Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 1kg carne de porc: muschi + pulpa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1oo ml ulei
  • 100 gr unt
  • 100 ml vin rosu
  • Pentru cartofi:
  • 500 gr cartofi albi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 50 gr unt
  • 2 cepe mari, rosii
  • 1 lingura zahar
  • piper
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata:

Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet.

Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente.

O dam la rece cateva ore.

Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea, acoperim tigaia cu capac si o lasam la foc mic spre mediu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta.

Periodic o mai stropim si cu vin, pentru a se fragezi.

O lasam pe foc pana cand se va rumeni frumos si se va patrunde bine.

Pentru cartofi, curatam si spalam cartofii, ii feliem pe lungime in patru sau in sase, dupa cum sunt de mari si ii asezonam cu sare si busuioc.

Ungem o forma antiaderenta cu unt, asezam cartofii si ii dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se vor rumeni frumos pe deasupra.

Pentru ceapa caramelizata, punem intr-un vas pe foc untul la topit si calim in el ceapa taiata julien.

Presaram si putina sare peste ceapa.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul si il amestecam bine printre ceapa sa se topeasca uniform

Dupa topirea zaharului adaugam otetul si putin piper si mai lasam ceapa pe foc 5 minute.

Asezam carnea si cartofii pe un platou si turnam ceapa caramelizata deasupra lor.

Servim cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor