Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor!
Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.
Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet.
Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente.
O dam la rece cateva ore.
Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea, acoperim tigaia cu capac si o lasam la foc mic spre mediu, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta.
Periodic o mai stropim si cu vin, pentru a se fragezi.
O lasam pe foc pana cand se va rumeni frumos si se va patrunde bine.
Pentru cartofi, curatam si spalam cartofii, ii feliem pe lungime in patru sau in sase, dupa cum sunt de mari si ii asezonam cu sare si busuioc.
Ungem o forma antiaderenta cu unt, asezam cartofii si ii dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se vor rumeni frumos pe deasupra.
Pentru ceapa caramelizata, punem intr-un vas pe foc untul la topit si calim in el ceapa taiata julien.
Presaram si putina sare peste ceapa.
Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul si il amestecam bine printre ceapa sa se topeasca uniform
Dupa topirea zaharului adaugam otetul si putin piper si mai lasam ceapa pe foc 5 minute.
Asezam carnea si cartofii pe un platou si turnam ceapa caramelizata deasupra lor.
Servim cu muraturi.