Purcelus cu lamaie si mere

de laughylau in Porc, 8 Noi 2011 | 3705 vizualizari

 

Carnea e de porc adult, dar datorita faptului ca si-a sacrificat viata, pielea si muschiul, l-am diminutivat ca si 'purcelus' pentru ca e tot ce mai pot face pentru el, saracul.

O alta reteta care are nevoie de 4 lamai

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg carne macra porc
  • 4 lamai
  • 10 mere
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin alb, sec
  • piper alb
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus cu lamaie si mere:

Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor, sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider.

Celelalte 6 mere se vor taia in doua, li se vor scoate semintele si apoi fiecare jumatate se taie in 4. Se pun intr-o oala cu 80 ml apa si sucul de lamaie ramas si se lasa la foc mic, acoperite, sa fiarba 15 minute.

Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius. Intr-o tava unsa cu cei 50 ml de ulei se aseaza frumos aliniate bucatile de carne si se toarna marinada. O ora si 20 minute se vor coace frumos. Se intorc de vreo 2,3 ori bucatile de carne in timpul in care stau in cuptor.

Bucatile de carne se servesc cu merele gatite si eventual cu un piure de cartofi simplu, doar cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus cu lamaie si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

08.11.2011, 20:43

Imi place

laughylau 1

09.11.2011, 05:51

Cred ca e felul meu preferat de a servi friptura. Deocamdata. Dar cred ca am sa gasesc unul si mai bun. sunt in continua cautare.

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 18:06

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork