Se pregateste friptura : carnea se taie felii groase de cca 1-1,5 cm,se condimenteaza cu sare si piper.Ceapa se curata si se taie pestisori,morcovii se curata si se taie feliute pe lungime.Intr-o tava de yena se pune ulei,se aseaza ceapa,peste ceapa se pun morcovii,se sareaza si se pune putin piper,apoi se aseaza carnea peste care mai presaram putin condiment verdeturi de provence.Se mai stropeste cu putin ulei si se pune 100 ml de apa si se da la cuptorul incalzit. Se lasa pana e facuta carnea bine.
Intre timp se fac cartofii natur astfel:se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg.Intr-o cratita se pune ulei ,se adauga cartofii si se amesteca,se mai adauga sare si piper dupa gust si frunzele de patrunjel tocate marunt .Se amesteca sa se incorporeze totul.Cand este gata si friptura se serveste.