Pastrav cu legume si cuscus

de IonitaFlorinConstantin in Pastrav, 3 Apr 2014 | 6678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. cuscus
  • 3 jumatati de ardei (galben, rosu, verde)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 felie de vanata
  • 1 lingurita capere
  • 2 coji de ceapa
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1 pastrav
  • 1 rosie
  • putina sare
  • putin ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume si cuscus:

Se pune cuscusul intr-un vas, apoi putin apa fierbinte deasupra si se acopera cu folie alimentara timp de 5 minute sa se hidrateze.

Se iau 3 jumatati de ardei (diferit colorati) si se pun pe gril la copt.

Se ia un dovlecel, se taie o fasie din el si se pune pe gril la copt.

Se pun pe gril si cele doua coji de ceapa.

Se ia jumatate de rosie si se taie cubulete.

Se ia o tigaie, se pune putin ulei, peste ulei se pune o bucata de de hartie alba de copt, dupa care punem pastravul taiat in doua bucati. Pastravul se pune prima oara cu pielea in jos, el isi trage ulei doar cat are nevoie si va iesi auriu la culoare .

Se ia o ceasca mai mare, se unge cu ulei, se pun in ea: ardeii copti, fasia de dovlecel si felia de vanata si se aseaza la rotund in ceasca. Punem cuscusul in mijoc, presam putin si o rasturnam in farfurie .

Peste cuscusul cu legume se aseaza pastravul prajit pe hartie.

Se pun cubuletele de rosii taiate intr-un bol si se amesteca impreuna cu caperele, o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie, apoi se pun intr-o parte pe farfurie.

Langa preparat se pune o bucata de lamaie si cojile de ceapa facute pe gril. Pofta buna.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume si cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in hartie de copt