Se pune cuscusul intr-un vas, apoi putin apa fierbinte deasupra si se acopera cu folie alimentara timp de 5 minute sa se hidrateze.
Se iau 3 jumatati de ardei (diferit colorati) si se pun pe gril la copt.
Se ia un dovlecel, se taie o fasie din el si se pune pe gril la copt.
Se pun pe gril si cele doua coji de ceapa.
Se ia jumatate de rosie si se taie cubulete.
Se ia o tigaie, se pune putin ulei, peste ulei se pune o bucata de de hartie alba de copt, dupa care punem pastravul taiat in doua bucati. Pastravul se pune prima oara cu pielea in jos, el isi trage ulei doar cat are nevoie si va iesi auriu la culoare .
Se ia o ceasca mai mare, se unge cu ulei, se pun in ea: ardeii copti, fasia de dovlecel si felia de vanata si se aseaza la rotund in ceasca. Punem cuscusul in mijoc, presam putin si o rasturnam in farfurie .
Peste cuscusul cu legume se aseaza pastravul prajit pe hartie.
Se pun cubuletele de rosii taiate intr-un bol si se amesteca impreuna cu caperele, o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie, apoi se pun intr-o parte pe farfurie.
Langa preparat se pune o bucata de lamaie si cojile de ceapa facute pe gril. Pofta buna.