f buni la cuptor, nici nu se compara cu cei facuti la tigaie...am papat cat pt 3 zile...si nu-s amatoare de ficat, recunosc...
Ficateii ii spalam bine si curatam, ii lasam intregi, doar ii crestam putin. Aprindem cuptorul la 200 g. intr-o tava punem putin ulei de masline, asezam apoi ceapa taiata fideluta si nu foarte marunt, apoi punem ficateii pe care i-am codimentat cu sare, piper, oregano si cimbru din belsug si i-am uns cu ulei de masline. Taiem cateii de usturoi in fasii si-i asezam printre ficatei.
Cartofii ii curatam si-i taiem cubulete, ii punem intr-un caston si-i codimentam si pe ei cu sare, piper ( dar nu prea mult, ca am mai pus si la ficatei), ulei de masline, oregano uscat si rozmarin verde taiat marunt. ii punem in tigaie peste ficatei , turnam paharul de vin, intr-o parte a tavii si punem si untura, din loc in loc. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumusel si devin maronii.
Se servesc calzi, cu rosii proaspete si busuioc verde. O nebunie.
1
parerea mea ca de aici lipseste ceapa verde si putin marar...cred ca erau si mai deliciosi...