Dulceata de capsuni reteta Repede, faceti dulceata asta, ca se termina capsunile!
Dulceata de capsuni reteta
In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni.
Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de pastaie.
Pune cratita pe foc mediu si lasa pana cand dulceata incepe sa fiarba usor. Adauga zeama de lamaie si amesteca putin cu lingura curata. Lasa sa fiarba 30 de minute. Scoate spuma cu o spumiera curata si uscata.
Dupa jumatate de ora, micsoreaza flacara cat poti de mult si lasa la fiert inca o ora. Daca flacara ti se pare prea mare, pune o tabla sub cratita. Nu amesteca prea mult in timpul fierberii, ca sa nu zdrobesti fructele.
Ca sa vezi daca dulceata e legata, pune-o pe o farfuriuta si lasa la racit bine. Cu cat siropul e legat mai bine, cu atat dulceata se pastreaza mai bine.
Cand e gata, acopera cratita cu un prosop de bucatarie umed (stors bine) si lasa dulceata la racit. Pune dulceata in borcane curate si uscate bine. Inchide etans cu capace curate.