Dulceață de mure

de muffin_lover in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 3766 vizualizari

 

Dulceața asta e minunată, mai ales dacă vă plac fructele de pădure dulci acrișoare. Eu nu am avut decât vreo 800 de grame de fructe dar vouă o să vă dau cantități demne de niște bucătărași pofticioși. Spor la treabă și la degustare.. mmmm....

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahăr
  • zeama stoarsă de la o lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de mure:

Murele se curăță de orice impurități și se spală sub jet de apă rece. Se pun apoi într-o cratiță cu 200 ml de apă și cu zahărul. Se lasă să dea un clocot și se iau de pe foc. Acum turnati-le într-un blender și pasati câteva secunde. Strecurați compoziția printr-o sită fină în așa fel încăt șă nu rămână semințe. Reașezați siropul obtinut pe foc și lăsați să fiarbă aprox. 5 minute. Înainte de a stinge focul adăugați zeama de lămâie. Dacă vreți puteți adăuga și gelațină în compoziție preparată după dozajul și instrucțiunile de pe ambalaj, însă nu e nevoie fiindcă dulceața se va întări.

Cât timp dulceața este caldă puneți-o în borcane sterilizate și acoperiți-o ermetic iar apoi aveți puțintică răbdare să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă