Un plat traditional moldonesc si romanesc - Ardei umpluti.
Am adaugat si 3 dovlecei rotunzi pentru a varia legumele.
"reteta romaneasca"
Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.
Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam miezul de la dovlecei tocat marunt si lasam pe foc pana cand apa se evapora.
Intr-un castron mai mare, se pune carnea, se adauga orezul racit cu dovleceii, patrunjelul tocat, pasta de rosii, sare si piper.
Se amesteca bine. Verificati daca mai trebuie sare sau piper.
Incalziti cuptorul la 200 °C.
Umplem fiecare ardei si fiecare dovlecel cu compozitia formata, iar deasupra punem capacelul.
Se aranjeaza in oala sau intr-un vas pentru cuptor.
Adaugati 2-3 pahare de apa oparita.
Dati la cuptor pentru 50 de minute, verificand si adaugand apa,daca este necesar.
Serviti-i calzi cu mamaliga si smantana.