Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200

de oanapl in Torturi, 2 Apr 2017 | 7293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g mure
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  •  crema de mure:
  • 300 g mure
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 10 g gelatina dr. Oetker
  • 250 mascarpone Delaco
  • 100 ml frisca lichida
  • orange curd:
  • 180 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la 1-2 portocale mari
  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 90 g unt 80% grasime
  •  crema de portocale:
  • 200 g orange curd
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200:

Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, torni jumatate din compozitie, iar peste aceasta pui murele.
Peste mure torni si restul de compozitie. Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet. Tai blatul in doua.
Pentru crema de mure, pui fructele pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml de apa. Lasi sa fiarba timp de 10 minute, pana se inmoaie, apoi le treci prin sita. Pui gelatina la hidratat, in 50 ml de apa rece. In sosul de mure rezultat, pui gelatina (topita in prealabil pe baie de abur) si amesteci bine. 
Mixezi crema mascarpone cu zaharul si apoi adaugi crema de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza.
Frisca lichida o bati bine, apoi o adaugi peste crema de fructe, prin miscari de jos in sus. 
Asezi un blat pe platou, in interiorul unui inel de tort reglabil, torni crema de mure si nivelezi cu o spatula, asezi al doilea blat si apoi introduci platoul la frigider.
Speli bine portocalele si razuiesti coaja pe razatoarea mica. Storci apoi sucul de la portocale si pui 180 de ml intr-o oala. Adaugi si coaja rasa si pui la fiert pe baie de aburi (pe o alta oala in care apa fierbe). Separat, amesteci ouale cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. Pui ouale peste sucul de portocale si amesteci bine. Adaugi si untul taiat cubulete si lasi sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa si seamana cu o smantana. In tot acest timp, e bine sa amesteci pentru a evita formarea de cocoloase. Cand orange curdul e gata, il acoperi cu folie alimentara si il dai la rece.
Mascarponele la temperatura camerei, il mixezi bine pana cand devine cremos. Adaugi treptat cele 200 g de orange curd (sigur iese mai mult, insa cu restul poti face o alta prajitura) si mixezi usor pana la omogenizare.
Frisca rece din frigider o mixezi bine de tot impreuna cu zaharul vanilat, apoi o incorporezi usor, cu miscari de jos in sus, in crema de portocale. 
Scoti tortul din frigider. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. Torni crema de portocale peste tort si o nivelezi bine, avand grija sa acoperi si marginile. Introduci tortul la rece pentru cateva ore.
Incalzesti 100 ml frisca lichida, pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie. 
Mixezi 100 ml frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea