Tort cu mousse de piersici un rasfat in zilele de vara
Preparare tort cu mousse de piersici
Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta).
Am hidratat gelatina timp de 10 minute.
Piureul de piersici l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat vasul de pe aragaz. Am amestecat usor. Cat am batut frisca (am oprit un pic de frisca pentru decor) am pus piureul de piersici, racorit, in frigider. Apoi l-am turnat peste frisca si am omogenizat, amestecand usor.
Am montat tortul pe un platou, ajutandu-ma de inelul formei de copt detasabile; am pus blatul, l-am insiropat bine, am turnat compozitia cu piersici si am dat la rece.
A doua zi am inlaturat inelul si am ornat tortul cu mousse de piersici cu putina frisca, felii de piersica si zmeura.