Tort cu mousse de piersici

de Xandrinne in Torturi, 14 Aug 2011 | 5288 vizualizari

 

Tort cu mousse de piersici un rasfat in zilele de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort (din 5 oua),
  • 400 g piersici,
  • 4-5 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina,
  • 300 ml frisca.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Preparare tort cu mousse de piersici

Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta).

Am hidratat gelatina timp de 10 minute.

Piureul de piersici l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat vasul de pe aragaz. Am amestecat usor. Cat am batut frisca (am oprit un pic de frisca pentru decor) am pus piureul de piersici, racorit, in frigider. Apoi l-am turnat peste frisca si am omogenizat, amestecand usor.

Am montat tortul pe un platou, ajutandu-ma de inelul formei de copt detasabile; am pus blatul, l-am insiropat bine, am turnat compozitia cu piersici si am dat la rece.

A doua zi am inlaturat inelul si am ornat tortul cu mousse de piersici cu putina frisca, felii de piersica si zmeura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata