Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

de oanapl in Prajituri, 2 Aug 2017 | 7299 vizualizari

 

reteta de preparare a papanasilor 
Soțului i se făcuse poftă de papanași așa că am trecut la treabă. De această dată am folosit mai puțină făină deoarece am vrut să se simtă gustul de brânză. I-am servit cu dulceață de afine recent pregătită după rețeta https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-afine-82984.html

 

INGREDIENTE

  • reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g brânză de vaci
  • 300-350 g făină
  • 2 ouă
  • 70 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • 400-500 ml ulei (pentru prăjit)
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de afine, productie proprie)
  • smântână
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine:

reteta de preparare a papanasilor 

Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi adaugi făina cu praful de copt si începi să o înglobezi cu o lingură, apoi o frămânți cu mâna, până obții un aluat care nu se lipește de mână, dar nici nu este tare.

Împarți aluatul in 13 bucăți mărișoare, pentru papanași și 13 bucăți mai mici pentru moț.

Bucățile mici le modelezi în formă de bilă, cele mari le rotunjești, le turtești și cu ajutorul degetelor formezi la mijloc o gaură pe care o largești ușor.

Pentru prăjit, folosești un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Torni in vasul ales uleiul și îl lași să se încingă pe foc potrivit până când o bucățică mică de aluat așezată in vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește deasupra uleiului, apoi micșorezi focul. Prăjești pe rând papanașii până când se rumenesc frumos.

Scoți papanașii pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta uleiul în exces.

Servești papanașii calzi, cu smântână și dulceață.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu portocale, nuci si stafide