Se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, cam 5 minute pana se formeaza o spuma tare, dupa adaugam zaharul si amestecam inca 3-4 minute la mixer. Punem galbenusurile unul cate unul, apoi punem faina, apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, apoi punem 2 linguri de ulei, o lingurita de esenta de vanilie. Amestecam bine, aluatul trebuie sa aiba o consistenta mai moale pt a fi checul pufos.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se da in cuptorul incins pentru 5 minute pentru a se intari un pic ca sa tina bananele la mijloc. Bananele le amestecam cu restul de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze, le punem peste chec, apoi punem restul compozitiei. Lasam inca 15-20 de minute, mai verificam daca e facut cu o scobitoare. Dupa ce este gata se lasa la racit, apoi se taie se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!