Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Este foarte aromată și se pregătește foarte ușor. Nouă ne-a plăcut foarte mult.
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou adăugat. În final cerni făina împreună cu praful de copt și le încorporezi la viteză mică, apoi adaugi laptele călduț și mixezi câteva secunde.
Torni aluatul în tava (24 cm) tapetată cu hârtie de unt și unsă cu unt pe margini și o introduci în cuptorul încins la 170 C pentru 20 de minute.
Între timp speli merele și le feliezi.
Pentru cremă amesteci cu mixerul smântâna cu zahărul măcinat, puțină sare, 2 ouă și esența de vanilie.
Scoți blatul și așezi un rând de mere pe margine și torni peste aluat 1/2 din crema de smântănă. Deasupra ei pui restul feliilor de măr (în evantai) și apoi torni și restul de cremă.
Introduci din nou prăjitura la cuptorul încins la 170 C și o coci 45-50 de minute, până când devine aurie, cu margini usor rumenite
Încălzești la microunde, 3 linguri de gem de caise și le strecori printr-o sită fină. Cu ajutorul unei pensule ungi prăjitura fierbinte cu gemul de caise.
Lași prăjitura la răcorit în formă și abia după ce s-a răcit complet, îndepărtezi inelul reglabil și o tai.