Prajitura cu crema de castane

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2013 | 2577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 oua
  • 8 lg de zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 250 g pireu de castane
  • 250 ml frisca
  • Pt. sirop:
  • apa, zahar, esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se toarna in ploaie, amestecand prin rasturnare cu o paleta. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mediu timp de 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Pireul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se zdrobeste apoi cu o furculita sau se da pe razatoarea mare. Frisca se bate apoi se amesteca cu pireul de castane (daca e prea tare pireul se poate omogeniza cu putina frisca lichida inainte de a se amesteca cu frisca batuta).

Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut, se intinde deasupra crema de castane si se rade ciocolata. Se portioneaza si se serveste cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

08.12.2013, 21:20

Multumesc!

mirela0911 1

08.12.2013, 21:21

Asa e Simona, e foarte bun pireul de castane!

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:18

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane