O prajitura fara zahar speciala pentru cei ce tin regim sau sufera de diabet. Inventie proprie :)
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca tocata grossier.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20-25 de min.
Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata, o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.
Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.
Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam visinele taiate in 3-4 ( eu am avut congelate), adaugam si nuci taiate mai mari, iar deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.
1
Nuca o pueti coace inainte de a o pune in compozitia de blat.