Aluat
Sirop
Gem sau jeleu rosu (eu am pus dulceata de caise) 400 ml frisca batuta pentru umplut
Aluatul
Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare.
Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat elastic.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi luam bilute de aluat si punem in forme de briose. Se lasa la crescut pana isi dubleaza iar volumul. Apoi se introduc in cuptorul bine incins pana se rumenesc. Se lasa la racit.
Sirop
Punem apa cu zaharul la fiert pana se topeste zaharul, apoi adaugam lamaia razuita si esenta de rom. Se lasa la racit.
Gogoselele le vom introduce in sirop si se lasa pana se umfla bine.
Asamblare
Gogoselele se scot din sirop se lasa la scurs pe un gratar si se taie capacele care se ung cu gem sau cu jeleu si se umplu cu frisca batuta.
Mie mi-au iesit 23 bucati.
Se servesc imediat :)) ca nu rezista :))