Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca compozitia in toata bucataria :) Urmatorul pas este sa adaugati un ou, mixati, adaugati pe urmatorul, mixati, apoi pe al treilea. Faina o amestecati cu praful de copt si incepeti sa adaugati in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml de lapte (din 300 de ml, 50 de ml pastrati). Puneti si esenta de vanilie. Turnati 2/3 din compozitie in forma, care poate sa fie rotunda, sau clasica, insa nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt. Astfel, aluatul nu se va lipi.Treimea de aluat care a ramas o amestecati cu cacaua, cu cele 50 de grame de zahar si cu 50 de ml de lapte. Turnati si restul de compozitie peste cea aflata deja in forma. Pentru a obtine un design frumos la mijloc, luati o furculita si rotiti-o in interior. Introduceti checul la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Puteti sa testati daca e copt cu o scobitoare. Daca nu se lipeste inseamna ca e OK. LA sfarsit, dupa ce s-a racit, pudrati checul cu zahar.