Prajitura Alba ca Zapada

de lacrimioara in Prajituri, 19 Ian 2013 | 11338 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

FOILE:
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1 ou,
  • 300 gr faina,
  • 1 plic amoniac pt prajituri.
CREMA:
  • 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 fiola vanilie,
  • 125 gr de zahar,
  • 30 gr amidon,
  • 30 gr faina,
  • coaja de la 3 lamai,
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale.

Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt) 

Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.

Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:

Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.

Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam  bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri  il punem peste jumatatea de lapte ramasa  amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.

La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.

Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam  o infoliem si o lasam o zi intrega  sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.

TIPS-URI

1

lamaie,lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:04

Una din prajiturle mele preferate ce cred ca e delicioasa tare

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:30

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:04

preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aromat