Nouă ne plac mult prăjiturile cu urdă și-am încercat diverse combinații. A ieșit delicioasă și aceasta, puțin mai dulce decât de obicei. Eu nu am pus făină în urdă, dar cred că ar fi mers puțină făină sau griș care să absoarbă din umezeală. Blatul s-a însiropat perfect de la zeama lăsată de urdă și a ieșit pufos și foarte bun.
Pentru aluat:
Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi. Într-un castron amesteci făina împreună cu praful de copt, cacaoa și le cerni peste compoziția de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Torni compoziția in tava tapetată cu hârtie de copt (18 x 30 cm) și nivelezi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25 de minute.
Între timp mixezi bine urda cu zahărul măcinat, esența de portocale și gălbenușurile. Întinzi uniform peste blat și introduci la cuptor pentru 15 minute.
Între timp, bați spumă tare albușurile cu un praf de sare, apoi adaugi pe rând zahărul măcinat și mixezi până când obții o compoziție fermă de bezea.
Scoți tava, întinzi bezeaua peste crema de urdă și dai din nou la cuptor pentru cca 20-25 minute, la 150 grade sau până când bezeaua este întărită și începe să se aurească frumos.
Scoți prăjitura pe un grătar și o lași să se răcorească și apoi o servești.