Prajitura Kinder

de babi5 in Prajituri, 10 Ian 2014 | 17297 vizualizari

 

Am primit aceasta reteta saptamana trecuta de la o vecina. Eu i-am adus mici imbunatatiri, sa-i zic asa...am adaugat inca un strat de biscuiti fata de reteta si in plus am mai adaugat niste alune de padure pe langa nuca. Sper sa fi si iesit buna, fiindca materie prima de calitate este. Prajitura este dedicata lui Rokyta fiindca a facut 2 anisori.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 150 gr nuca
  • 100 gr alune de padure
  • 600 gr zahar
  • 4 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta rom Dr,otker
  • 1 lingura cacao
  • 500 ml frisca hulala (nu am folosit-o toata)
  • 1 pahar crema ciocolata 200 gr
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet
  • 1 praf copt
  • ciocolata pentru ornat
  • 1 budinca vanilie
  • 1 si 1/2 cub Rama (350 gr)
  • 400 gr biscuit petit
  • 300 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder:

Prima data am spalat ouale, apoi le-am separat albusul de galbenus. Intr-un castron in care am pus albusurile adaugam un varf de cutit sare si incepem sa mixam bine. cand albusul devine sticlos adaugam treptat 8 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vaniliat si mixam bine pana la dizolvarea zaharului. Intr-un castronel amestecam 5 linguri de pesmet, 3 linguri de faina si praful de copt si cu o paleta incorporam in albus de jos in sus, usor pana incorporam totul in albus. Intr-o tava de 45/35 cm tapetata cu hartie de copt am pus nuca si alunele taiate mici si prajite putin inainte, apoi turnam albusul si nivelam frumos cu o paleta. Intrducem tava in cuptorul incins la 180 grade.

Cand blatul s-a rumenit il scoatem si il lasam sa se raceasca, dupa care il  intoarcem pe o alta tava cu nuca in sus, apoi se unge cu crema de ciocolata.

Intre timp galbenusurile se bat bine cu 250 gr zahar. Cand totul a devenit cremos adaugam 300 ml lapte, budinca de vanilie si 3 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se fierbe la aburi sau intr-o oala cu peretii dubli cine are. Cand se ingroasa bine o dam la o parte si o lasam sa se raceasca. Margarina o mixam bine, apoi adaugam treptat crema fiarta si mixam bine pana devine o compozitie fina si cremoasa. Crema obtinuta o impartim in 2 parti egale, o parte ramane galbena, iar in cealalta parte incorporam o lingura de cacao si fiola de esenta de rom.

Intr-o cratita caramelizam 250 gr zahar si 1 zahar vaniliat cu 150 ml apa. Lasam sa fiarba pana se topeste bine zaharul, apoi lasam sa se raceasca un picut.

Peste crema de ciocolata punem crema galbena si o intindem uniform cu o paleta, apoi luam biscuitii, ii trecem prin siropul de caramel si ii asezam peste crema  galbena. Urmeaza crema maro si iarasi biscuitii trecuti prin siropul de caramel (reteta prevedea numai un rand de biscuiti si peste crema maro era prevazut numai frisca, eu am mai adaugat un strat de biscuiti si pe urma am ornat cu frisca si peste frisca am ornat cu fulgi de ciocolata).

Si prajitura Kinder este gata. Maine abia voi testa produsul finit, trebuie lasata la rece pana maine.

TIPS-URI

1

O prajitura de sarbatoare langa care merge un vin dulce alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

babi5 1

11.01.2014, 20:44

Andreia_Caroline multumesc

babi5 1

11.01.2014, 20:46

diaconta am facuto intr-o tava de 45/35 cm este o tava de cuptor electric cu 4 ochiuri mai mare decit cea de aragaz .. si estesuper buna si eu am facuto pentru prima data si su nt super incintata

babi5 1

11.01.2014, 20:47

Rux super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de lapte