Prajitura cu branza, frisca si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2015 | 5865 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa, cremoasa dar totodata usoara pentru stomac si nu foarte dulce. Ai mei au zis ca e prajitura adunata :)))), pentru ca am pregatit-o cu ingrediente ce le aveam prin frigider si congelator, doar piscoturi a trebuit sa cumpar...Asa se face economie si in acelasi timp ii si rasfeti pe cei dragi ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr miam miam de vanilie sau dulceata de lapte (gasiti la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni congelate
  • 18 piscoturi
  • compot de visine pentru insiropat
  • 4-5 patratele de ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, frisca si capsuni:

Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.

Blatul:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata. Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.

Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam. Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema. Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză (fără aluat)