O prajitura absolut delicioasa, cremoasa dar totodata usoara pentru stomac si nu foarte dulce. Ai mei au zis ca e prajitura adunata :)))), pentru ca am pregatit-o cu ingrediente ce le aveam prin frigider si congelator, doar piscoturi a trebuit sa cumpar...Asa se face economie si in acelasi timp ii si rasfeti pe cei dragi ;)
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.
Blatul:
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Frisca lichida o amestecam cu smantana, le mixam pana devin spuma. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporam miam miam, apoi frisca si le amestecam usor cu o paleta de silicon sa obtinem o crema aerata. Capsunile le taiem bucatele si le adaugam in crema.
Peste blatul rece punem cam jumatate din crema si o nivelam. Piscoturile le trecem prin compot de visine, le asezam unul langa altul peste crema, apoi le acoperim cu restul de crema. Ciocolata o taiem bucatele si o presaram deasupra, apoi dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.
Sa aveti pofta!