Placinta cu dovleac

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Oct 2016 | 3360 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa, cu aluat fraged. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dovleac/

 

INGREDIENTE

  • 900-950 g faina,
  • 250 ml apa,
  • 250 ml ulei,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 dovleac,
  • 1 praf de sare,
  • inca 1 cana de zahar pentru calit dovleacul,
  • scortisoara.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Apa fiarta se amesteca cu uleiul si cu sarea. Se adauga faina si praful de copt si se framanta. Aluatul care rezulta nu este  tare si este uleios.

Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.

Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit .

Aluatul odihnit se pune pe o hartie de copt de dimensiunile tavii in care coaceti placinta si se intinde cu sucitorul fara sa se adauga faina. Se intinde foarte usor, maxim de 1 cm grosime. Se ia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava.

In jumatatea aluatului se adauga dovleacul calit. Eu am pus o cantitate mai mare de dovleac, a fost un strat de dovleac mai gros de 1 cm.Se intind usor marginile ca in imagine.

Se da la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste frumos. Cand este gata, se presara zahar deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pudra cu zahar pudra.

2

Se serveste cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea preferata -reteta proprie!