Cum anul acesta Sarbatoarea Imparatilor Constantin si Elena cade intr-o zi de post asa ca m-am gandit la o negresa sa fie pe gustul tuturor. Aceasta prajitura i-am daruit-o bunicii mele sa mearga la biserica si sa o sfinteasca.
Intr-un vas punem zaharul, sucul de piersici si uleiul si batem cu mixerul pana ce se topesc granulele de zahar sa fim siguri ca e topit, in alt vas punem faina ,cacaoa si praful de copt si amestecam bine dupa care le incorporam in compozitia cu zaharul .
Se adauga putin cate putin ca sa nu faca cocoloase. Adaugam gemul de casa si amestecam bine dupa care urmeaza stafidele si amestecam bine de tot,
Intr-o tava de cuptor mare, unsa si tapetata cu faina varsam compozitia si la cuptorul preincalzit o lasam 40 min,
O lasam sa se raceasca si o putem decora cu zaharul pudra , apoi o putem taia si aseza pe platou.