Cheesecake cu capsuni

de lilik in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 16602 vizualizari

 

este prima data cand fac si sunt super multumita de rezultat...eu am inlocuit crema de branza cu ricotta.

 

INGREDIENTE

PT BAZA:

  • 150 gr biscuiti petit beure
  • 60 gr unt
  • 2-3 linguri de miere
  • cateva capsuni

PT CREMA:

  • 300 gr ricotta(sau crema de branza tip philadelphia)
  • 300 gr smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 2 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 6 capsuni(facute piure)
  • 1 vanilie

PT DECOR:

  • 150 gr capsuni
  • 70-100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Pregatim prima data baza:

macinam biscuitii,intr-o craticioara  punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie de plastic si o uniformizam cu mainile,apoi deasupra punem cateva capsuni spalate.Bagam tava in frigider pana se intareste baza(40-50 de minute).

Pregatirea cremei.

frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam ricotta si piureul de capsuni si amestecam bine.

Punem gelatina la inmuiat pt 5 minute,dupa care o stoarcem si o punem cu 2 linguri de smantana pe foc mic pana se topeste,apoi o punem peste crema de branza.

Separat batem smantana cu vanilia si 2-3 linguri de zahar si o adaugam peste crema de branza,amestecam si punem totul peste baza de biscuiti si capsuni.

Nivelam si dam la frigider pt 3-4 ore(o noapte chiar).

decorul(sosul de capsuni):

Spalam capsunile si le taiem cubulete;le punem cu apa,zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana se ingroasa.

Cand s-a racorit bine turnam peste cheesecake-ul nostru scos din tava,apoi mai lasam 30 de minute la frigider si servim o minunata felie racoritoare,delicioasa,cremoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta