"Retete de Pasti"
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina si se amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul.
Crema:
Se pune o cratita cu apa la foc.
Intr-o alta cratita, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga esenta, laptele si faina si se omogenizeaza. Se pune cratita pe baie de abur si se mesteca in crema continuu pana cand se ingroasa. Se transfera intr-un castron si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza, adaugand untul, putin cate putin.
Asamblare:
Peste blatul fierbinte se adauga siropul fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se intinde crema, apoi se presara nuca de cocos rasa.