Iahnie de fasole

de Nadyne in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2016 | 5990 vizualizari

 

     Simpla sau cu afumatura, iahnia de fasole este savurata mereu cu placere, fiind una dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale.

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • afumatura
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cimbru,
  • dafin,
  • boia de ardei dulce
  • sare,
  • piper
  • 1 leg marar
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea trebuie sa stea la inmuiat 12 ore.

Punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. 

Intre timp, incalzim cuptorul si odata cu el o oala/cratita de lut. Cand vasul este incins bine, turnam fasolea, cu apa cu tot, adaugam afumatura, morcovul si ardeiul taiate cubulete sau fasii, foaia de dafin si cimbru, punem capac si dam la cuptor, la foc potrivit..

Cand fasolea este aproape fiarta, taiem ceapa marunt si o calim intr-o lingura, doua de ulei. Punem peste ceapa translucida pasta de tomate si boiaua si amestecam usor.

Adaugam ceapa peste fasole, amestecam si lasam la cuptor pana boabele sunt bine patrunse si sosul este ingrosat bine.

La final, adaugam sare, piper(dupa gust), mararul taiat marunt si cateva frunze de patrunjel.

Dureaza ceva pana e gata, dar merita!

Servim cu salata de ardei copti sau cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu afumatura in vas roman