Paste cu creveti

de iry-gabriela in Fructe de mare, 3 Iul 2013 | 5147 vizualizari

 

.....aceste paste le-am preparat si mancat in Italia cand am fost plecata in februarie......Crevetii pentru mine ,pana atunci insemnau ceva cleios si gretos...dar cand am vazut cand si cum au fost folositi si preparati de mai vechea mea prietena din copilarie mi-am schimbat parerea.......sunt o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de creveti,
  • 100 ml ulei
  • un dovleac cu coaja verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri de suc de bulion,
  • sare
  • piper,
  • busuioc
  • 500 gr de paste

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti:

Pentru inceput se curata crevetii, o operatie destul de meticuloasa (am fost musafir in aceea zi, deci nu am participat la curatat ci doar la privit). 

Dovleacul se spala si se taie cubulete, iar usturoiul se curata si se piseaza. Crevetii si dovleacul se pun intr-o tigaie la calit cu 100 ml ulei. Apoi se va adauga sucul de bulion care va amestecat cu 200 ml apa si se va adauga peste creveti. Se lasa sa fiarba cam 15 minute, dupa care se va adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si busuioc.

Separat se vor fierbe pastele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei. Pastele gata fierte se vor scoate si se vor scurge de apa si se vor trece sub un jet de apa rece pentru a nu se prinde intre ele.  

Sosul cu creveti se va amesteca cu pastele si se vor servi imediat.  

Pofta buna!

TIPS-URI

1

busuiocul da un gust deosebit pastelor cu orice ar fi ele amestecate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste Thailandeze cu creveti