Crema de mazare cu hribi

de simona72 in Supe, 26 Oct 2018 | 3901 vizualizari

 

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele astea J)) Sunt pline de nutrienti, vitamine, sunt satioase  si mie imi transmit o stare de bine. In plus se zice ca este prietena siluetei.  De gust, arome si texturi, nu mai zic…

 

INGREDIENTE

  • Tacam de pui sau daca deja aveti facuta supa de pui
  • 2 tije apio 1-2 radacini de pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr hribi(congelati am avut eu)
  • 200 gr smantana grasa 30%
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Amestec de legume de gradina sau plantele aromatice care va plac
  • Pentru decor:
  • Ulei de masline cu infuzie de ardei iute
  • Seminte de negrilica
  • Pentru cruton:
  • Felii de paine integrala cu seminte
  • Branza gorgonzola
  • Microplante
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de mazare cu hribi:

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata facuta, am adaugat un tacam de pui in oala. Am pus mazarea si hribii, care sunt deja taiati in felii. Am pus capac si am dat la fiert pentru 40-45 minute. Pentru fiert supa, am folosit o oala sub presiune. Am inlaturat tacamul de pui, iar restul supei am pasirat-o bine cu un blender vertical. Cand totul a devenit cremos si nu mai sunt bucati de legume, se adauga smantana grasa. Se trece cu blenderul vertical pentru ultima oara prin supa. Se pune oala pe foc, se adauga sare si piper dupa gust, iar la final plantele aromatice preferate. Se potriveste foarte bine cu patrunjel si marar, dar eu am avut un amestec de plante de gradina de la Delikat si l-am folosit pe acesta.

Pentru cruton: se taie feliile de paine in baghete subtiri de 2,5-3 cm. Se stropesc cu putin ulei, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca bine. Se pun in tava cuptorului cu folie de copt. Se prajesc la foc potrivit pana devin rumene. Se ung cu branza gorgonzola si se decoreaza cu microplante.

Pentru servit se pune supa calda in boluri, se stropeste cu putin ulei picant, seminte de negrilica si cruton pe margine.

De vis, supa asta!!! Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mazare cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:44

Ce bunatate ai preparat draga mea!

mihaelar63 1

22.11.2018, 17:40

O fi buna !!!

Ksenya 1

11.06.2019, 09:08

oooo! ce bunatate ,acum am vazut reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz