Supa de fasole , mazare verde si smantana

de mihaelar63 in Supe, 1 Noi 2016 | 6363 vizualizari

 

 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ . Nici meniul propus cu ingredientele disponibile . Initial ma gandisem la o ciorba de vitel cu mazare . Ora mesei se apropia, vitelul nu era decongelat iar mazarea nu  era suficienta  . Asa ca  m-am reorientat cu ce aveam disponibil .In 30 minute am preparat o supica cu mazare verde ,, imbogatita '' cu fasole verde . In loc de vitel am folosit niste carnat afumat de casa . Rezultat : o supa grozava !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde congelata
  • 300 gr mazare verde congelata
  • 500 gr carnat de casa afumat
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar smantana grasa -25%
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura zaatar [ amestec cu cimbru , busuioc , oregano , susan , sumac ]
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole , mazare verde si smantana:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele .
  3. Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm.
  4. Se soteaza usor legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
  5. Prima data se pune ceapa , dupa1 minut morcovii si la urma gogosarul .
  6. Adaugati la prajire rondelele de carnati  .
  7. Dupa 2-3 minute se pune in oala 2 l apa fierbinte . Sarati .
  8. Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .
  9. Se fierb legumele 15-20 minute pana morcovul este patruns .
  10. Adugati mazarea si fasolea verde .Este necesar inca 5 minute de fierbere .
  11. Se condimenteaza cu zaatar si ardei iute feliat .
  12. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte din supa , se amesteca si se pune in oala . Amestecati usor .
  13. Opriti focul de sub oala .
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati patrunjel verde tocat .
  16.    Pofta buna  !!!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti prepararea, caliti usor legumele in ulei .

2

Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .

3

Folositi o smanatana mai grasa daca doriti ca supa sa nu aiba cocolose .

4

Doriti sa fie mai light ?Reduceti cantitatea de smantana .

5

Carnatul este optional . Va fi delicioasa fara carne sau cu carnita de ce doriti : pui , peste , etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole , mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:20

Dia iti trebuie o perfuzie cu ciorba ca sa-ti revii Asta citand un celebru Bucataras )))

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Catalina

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Dantes multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole pastai cu legume si orez(reteta cu nr 400)