Supa de fasole , mazare verde si smantana

de mihaelar63 in Supe, 1 Noi 2016 | 6760 vizualizari

 

 Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ . Nici meniul propus cu ingredientele disponibile . Initial ma gandisem la o ciorba de vitel cu mazare . Ora mesei se apropia, vitelul nu era decongelat iar mazarea nu  era suficienta  . Asa ca  m-am reorientat cu ce aveam disponibil .In 30 minute am preparat o supica cu mazare verde ,, imbogatita '' cu fasole verde . In loc de vitel am folosit niste carnat afumat de casa . Rezultat : o supa grozava !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde congelata
  • 300 gr mazare verde congelata
  • 500 gr carnat de casa afumat
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar smantana grasa -25%
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura zaatar [ amestec cu cimbru , busuioc , oregano , susan , sumac ]
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole , mazare verde si smantana:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele .
  3. Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm.
  4. Se soteaza usor legumele in ulei pana ceapa devine sticloasa .
  5. Prima data se pune ceapa , dupa1 minut morcovii si la urma gogosarul .
  6. Adaugati la prajire rondelele de carnati  .
  7. Dupa 2-3 minute se pune in oala 2 l apa fierbinte . Sarati .
  8. Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .
  9. Se fierb legumele 15-20 minute pana morcovul este patruns .
  10. Adugati mazarea si fasolea verde .Este necesar inca 5 minute de fierbere .
  11. Se condimenteaza cu zaatar si ardei iute feliat .
  12. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte din supa , se amesteca si se pune in oala . Amestecati usor .
  13. Opriti focul de sub oala .
  14. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati patrunjel verde tocat .
  16.    Pofta buna  !!!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti prepararea, caliti usor legumele in ulei .

2

Pentru operativitate incalziti apa rapid in fierbator .

3

Folositi o smanatana mai grasa daca doriti ca supa sa nu aiba cocolose .

4

Doriti sa fie mai light ?Reduceti cantitatea de smantana .

5

Carnatul este optional . Va fi delicioasa fara carne sau cu carnita de ce doriti : pui , peste , etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole , mazare verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:20

Dia iti trebuie o perfuzie cu ciorba ca sa-ti revii Asta citand un celebru Bucataras )))

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Catalina

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:21

Dantes multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole a la grec