Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2025 | 258 vizualizari

 

Astăzi îți prezentăm o rețetă ingenioasă pentru un aperitiv mai mult decât savuros, cu cremă de brânză și ceapă caramelizată și bacon. Pentru Crema de brânză cu mărar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome, sunt necesare câteva ingrediente: crema de brânză, mărar, ceapă, bacon și cola.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome
  • 3 cepe roșii
  • 300 g bacon crud
  • 200 ml cola
  • 300 g cremă de brânză
  • mărar verde
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome:

Cum se prepara Crema de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome:

Curăță și taie ceapa julien. Taie baconul în fâșii subțiri. 

Încinge o tigaie pe foc și pune baconul la rumenit. Lasă-l la gătit până se prăjește bine și devine crocant, apoi scoate-l pe o farfurie. 

În aceeași tigaie, pune ceapa la rumenit. Lasă-o la gătit până devine și ea crocantă, apoi adaugă baconul peste ea. Toarnă cola în tigaie și lasă la gătit până scade lichidul și se caramelizează ceapa și baconul.

Amestecă crema de brânză cu mărar tocat mărunt, sare și piper. Montează amestecul de brânză pe un platou și pune deasupra dulceață de ceapă cu bacon.

Servește cu pâine prăjită, aromatizată. Este o combinație absolut delicioasă și merită să o prepari și tu.

 Încearcă și rețeta de Cremă de ardei copți cu brânză feta sau rețeta de Humus cu ardei copt.
Îți recomandăm și rețeta de Cremă de brânză picantă.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome" nu uita sa-i faci un review.