Sarmale cu jumări

de ionix in Porc, 8 Mar 2010 | 10288 vizualizari

 

Reteta o avem de la bunica mea, de prin judetul Iasi, si le-am facut impreuna cu mama mea… doar tatal meu mananca sarmalele astea :D cand eram mica mancam la tara si-mi placeau foarte mult :p

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg slanina impanata cu carnita
  • 300 g slaninuta afumata impanata
  • 6 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 400 g orez
  • O varza murata
  • Sare, piper
  • Cimbru
  • 3 linguri cu paste de tomate
  • 2 linguri cu ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu jumări:

 

Varza se lasa la desarat.

Slaninuta impanata se taie cubulete, nu foarte mici, si se pun intr-un ceaun incins.

Se lasa la prajit, ele o sa lase untura proprie, pana cand se rumenesc un pic.

Trebuie sa amestecam in jumari din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul ceaunului sis a se arda.

Dupa ce jumarile s-au facut se scot pe un servetel, ca sa absoarba untura.

Intre timp, taiem ardeiul si cepele cubulete iar morcovul se da pe razatoare.

Intr-o cratita punem la incins uleiul si peste punem legumele la calit.

Cand sunt aproape calite punem pasta de tomate si amestecam bine.

Peste legumele calite punem jumarile scurse de untura si amestecam bine bine.

Orezul il punem la umflat la foc mic cu 200 ml apa.

Dupa ce am facut orezul amestecam cu compozitia de jumari cu legumele calite.

Punem sare, piper si cimbru dupa gust.

Cu aceasta compozitie facem sarmalutele cu varza.

Eu le-am facut intr-un ceaun mare.

Pe fundul ceaunului se pune o farfurie cu fundu-n sus iar peste farfurie varza tocata.

Asezam sarmalutele iar printre randuri punem slaninuta afumata, taiata feliute.

Deasupra se pun iar frunze de varza taiate.

Punem apa in ¾ din ceaun si punem la foc mediu pe aragaz. Trebuie din cand in cand sa miscam ceaunul ca si cum il invartim pentru a se amesteca bine gusturile.

Cand sunt aproape facute le dam 30 de min la cuptor. Eu le-am fiert 6 ore :D

Se mananca cu ardei iuti iuti, pentru a taia greata de la jumari.:D

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu consider ca sarmalele sunt fierte atunci cand nu ti se strepezesc dintii de la varza :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu jumări" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc