Coronita cu spanac si broccoli

de oanapl in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2017 | 2885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 100 g kaiser
  • 300 g spanac
  • 100 g broccoli
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 80 g telemea
  • 1 ou + 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • susan alb si negru
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu spanac si broccoli:

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.
Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute.
Calesti kaiserul si apoi adaugi ceapa verde tocata si o calesti in grasimea lasata de kaiser. Adaugi spanacul, broccoli, usturoiul zdrobit si ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de legume. Lasi sa se raceasca compozitia, apoi adaugi telemeau data pe razatoarea mica si oul batut. Adaugi sare si piper dupa gust si omogenizezi.
Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Decupezi aluatul cu ajutorul unui capac cu diametrul de 26 cm si apoi asezi foaia de aluat, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezi umplutura pe margini, lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul, astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt. Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu spanac si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de piept de curcan