Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

de Retete_gustoase in Dulciuri, 16 Iul 2024 | 1049 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase cu magiun si nuci! Aceasta reteta usoara este ideala pentru a obtine cornuri aurii si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustarile dulci. Incearca acum aceasta combinatie savuroasa!
Pentru aceste Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, unt, lapte, oua, magiun si nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:
  • aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie (optional)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • umplutura:
  • 200 g magiun
  • 200 g nuci, tocate grosier
  • In plus:
  • 1 ou batut (pentru uns)
  • zahar pudra (pentru decor, optional)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

Cum se prepara Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:

Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, adauga faina, zaharul ramas si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia activata, restul de lapte, ouale, untul topit, coaja de lamaie si extractul de vanilie.

Amesteca bine ingredientele si framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si nelipicios. Poti folosi un mixer cu carlig pentru aluat pentru aceasta etapa.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si framanta-l usor pentru a scoate aerul.

Imparte aluatul in doua parti egale. Intinde fiecare parte intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Taie fiecare cerc in 8 triunghiuri egale.

Pune o lingurita de magiun si cateva bucati de nuci la baza fiecarui triunghi. Ruleaza triunghiurile de la baza lata spre varf pentru a forma cornuri.

Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele pentru a creste.

Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le sa creasca inca 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 180°C.

Unge cornurile cu oul batut si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin aurii.

Scoate cornurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Daca doresti, presara zahar pudra peste cornurile racite inainte de a le servi.

Incearca si reteta de Cornuri cu gem, super pufoase si bune sau reteta de Croissante rapide.

Iti recomandam si reteta de Cornuri pufoase cu mac.

TIPS-URI

1

Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spirale cu măsline și cașcaval, rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 16:09

Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

pe 22.08 la 09:31

TOP
utilizatori

laura_n

3307 puncte

MotanLaOale

1074 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun