Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas

de bucatarasa in Piine, 10 Aug 2024 | 975 vizualizari

 

Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas  sunt o reteta populara de patiserie care consta in rulouri din aluat pufos, coapte pana devin aurii si crocante. Acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare, fiind usor de pregatit si adaptabile la diverse umpluturi, de la gem si ciocolata, la branza sau chiar simplu, fara umplutura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas
  • 500 g făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 50 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas:

Cum se prepara Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas

Activarea drojdiei:
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu zaharul si drojdia. Lasa amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand devine spumos.

Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga praful de sare.
In mijlocul fainii, fa o gaura si adauga oul batut usor, untul topit si amestecul de drojdie.
Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Daca este necesar, adauga putina faina in plus sau cateva picaturi de lapte.Unge aluatul cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, timp de aproximativ 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Modelarea cornurilor:
Dupa ce aluatul a crescut, pune-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in 2 parti egale.
Intinde fiecare parte intr-un cerc subtire si taie-l in 8 triunghiuri (ca pe o pizza).Ruleaza fiecare triunghi de la baza lata catre varf, formand cornuri.

Coacerea:

Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Lasa-le sa mai creasca pe tava timp de 15-20 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Unge cornurile cu putin lapte sau ou batut pentru a obtine o culoare frumoasa la coacere.
Coace-le timp de 15-20 de minute sau pana devin aurii.

Servire:
Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi. Cornurile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Se pot servi alaturi de unt de casa sau o rulada de pateu. Recomandam si cornuri cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan si busuioc la Multicooker