Ma bantuia demult o reteta de-a Gabitzei de cornuri cu branza in aluat si umplute cu gem.
Imi aducea aminte de vremea cand locuiam in Bucuresti la caminul liceului si mancam dimineata la cantina paine cu unt si gem de prune, iar deasupra punem branza.
Era un deliciu la vremea aceea, dar si acum mai servesc din cand in cand asa, in special iarna langa o cana cu ceai.
Reteta Gabytzei o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-din-aluat-dospit-cu-branza-de-vaca-50941.html
Pentru aluat, mixam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam un aluat nu chiar tare ca la paine, dar nelipicios.
Ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care ne ocupam de umpluturi.
Pentru umplutura nr 1, eu am folosit o branza de oaie, nu foarte sarata.
Sfaramam branza cu o furculita, dar avem grija sa mai lasam si bucatele mai mari, ne vom bucura de ele cand vom manca cornurile.
Amestecam branza sfaramata cu crema de branza Natur si albusul de ou.
Pentru umplutura nr 2, amestecam gemul cu nuca macinata mai grosier.
Impartim aluatul in doau parti pe care le vom intinde cu sucitorul pe masa de lucru, in doua dreptunghiuri egale si nu foarte subtiri.
Intindem peste prima foaie umplutura de branza si o acoperim cu a doua foaie de aluat.
Trecem cu sucitorul peste a doua foaie, dar nu apasam foarte tare, apoi portionam aluatul in patrate.
Punem la cate un colt al patratelor cate o lingurita din umplutura de gem si rulam.
Asezam cornurile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 165 de grade, sau pana se rumenesc frumos la suprafata.
Sut bune atat calde cat si reci.
Multumesc, Gaby, pentru inspiratie! >:D<