Cornulete cu rahat

de Merisor in Prajituri, 21 Iun 2013 | 41248 vizualizari

 

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor.
Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete.
Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata.
Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu varf osanza/untura
  • 8 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 25 gr drojdie.
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr rahat multicolor
  • 2 licuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Zahar pudra pentru ornat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.

Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.

Spun o parte din faina pentru ca  in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.

Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.

Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o  forma dreptunghilatra si nu prea groasa.

Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.

Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.

Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2 oua in compozitie, de regula doar galbenusurile.

2

Se pot face si de post inlocuind osanza cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Merisor 1

22.06.2013, 08:45

Gaby se pot inmuia in ceva...digestiv acolo

gaby_duceag 1

22.06.2013, 08:49

)))))))))))))))))))))))))

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:52

de cand nu am mai papat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)