Extem de gustoase sunt aceste cornulete, neaparat cu ciocolata :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cornulete-pufoase-cu-ciocolata/
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.
Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.
Se intind foi subtiri, se taie si se pune finetti. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele. Eu am presarat susan doar la o tava, la restul nu le-am mai pus.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dar, se fac destul de repede.
Mie mi-au iesit 3 tavi de cornulete.
Pofta buna!
1
Le puteti pudra cu zahar pudra.
2
Puteti inlocui finetti cu gem.