Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume

de nico15 in Pui, 20 Apr 2011 | 6420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150-200 g de piept de pui
  • 7 felii de bacon
  • 1 foaie de Nori(alga)
  • 3-4 felii de sunca de curcan
  • 50 g de sfecla
  • 3 felii de branza topita
  • wasabi
  • ardei rosu si ardei verde(cate doua fasii din fiecare)
  • 100 g de spanac
  • 100 g de orez
  • 100 g de morcov
  • 30 g de parmezan
  • 3 capere
  • 1 sticks din spanac
  • piper rosu boabe pentru décor
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • cognac,
  • sare,
  • piper
  • usturoi
  • ardei rosu  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume:

Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3.

Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate  pentru a se obtine o felie cat mai mare si potrivita ca grosime. Pe aceasta vom picura 6-7 picaturi de cognac. Asezam 6 felii de bacon peste care se va aseza pieptul de pui, apoi foaia de nori, sfecla rosie, sunca de curcan, punem cateva puncte de wasabi, adaugam fasiile de ardei si la final feliile de branza topita, saram si piperam si formam un rulou, pe care il prajim intr-o tigaie in ulei de masline cat sa prinda culoare pe fiecare parte dupa care il dam la cuptor 20 de minute.

In acest timp ne apucam de pregatirea diferitelor tipuri de piure-uri si a orezului. Fierbem orezul in zeama de legume si se lasa la racit. Cand este rece, se adauga 30 g de parmezan.

Apoi trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: la piureul de morcov, dupa ce acestia au fost pasati, se adauga unt, putina sare, o lingurita de zahar si susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se  scurge de apa si se  toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se  soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare pentru a fi montat.

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata, se rupe in fasii si se va blenda in robot;  trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida. Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma.

Brocolli se desparte in buchetele mici iar intr-o craticioara se  pune apa cu sare la fiert, cand aceasta clocoteste se  adauga broccoli, lasandu-se cateva secunde.

Scoatem de la cuptor ruloul nostru din piept de pui si il lasam sa se raceasca pentru a putea fi taiat.

Trecem la montarea produsului pe farfurie dupa cum urmeaza, alegem o forma triunghiulara, in care asezam in straturi egale piureul de spanac, orezul, piureul de morcovi si deasupra punem o forma rotunda mai mica din plastic in care adaugam ultimul piure cel din ardei rosu si decoram cu un sticks cu spanac.

Tot pentru décor trasam o linie din dressingul de sfecla si asezam 3-4 capere, precum si boabe de piper rosu ca in imaginile alaturate.

Taiem si rulada jumatate in felii pe care le asezam in forma de evantai iar cealalta parte putem sa o lasam intreaga sau cum preferati.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez integral cu gaina, in vas de lut