Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei

de sisterskitchen in Pui, 16 Feb 2012 | 33608 vizualizari

 

O reţetă clasică şi simplă, dar cu un gust extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de ţară mai zdravăn sau un cocoş tânăr (folosiţi pulpele, aripile sau pieptul, ce preferaţi. Ceea ce rămâne se poate folosi la o supă)
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • o ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 căpăţână de usturoi românesc
  • 250 ml suc de roşii
  • foi de dafin
  • cimbru sau oregano uscat
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei:

1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.

2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o hârtie pergament (aceasta poate fi foarte maleabilă dacă o umeziţi sub robinet şi o şifonaţi cu atenţie, fără să se rupă).

3. Daţi tava la cuptor pentru o oră şi 15 minute, la 180 de grade, apoi îndepărtaţi hârtia pergament, stropiţi carnea cu vinul sec şi lăsaţi la foc maxim încă 15 minute.

4. În acest timp, pregătiţi un sos de roşii rapid: ceapa tocată se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă sosul de roşii şi se condimentează. Amestecaţi bine din momentul în care începe să bolborosească, timp de 4-5 minute.
Zdrobiţi căpăţâna de usturoi şi preparaţi un mujdei.

5. Sosul de roşii se toarnă peste carnea din cuptor, se lasă încă 5 minute şi apoi se adaugă şi mujdeiul.

6. Acoperiţi tava cu folie de plastic şi lăsaţi aromele să se împrietenească bine, cca 10 minute, înainte să serviţi.
Garnitura ideală, consacrată deja de clasicul ostropel de pui, sunt cartofii piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

22.02.2012, 10:24

yamy ce papa bun

lia maria 1

22.02.2012, 11:26

bun, bun atat de bun ca nu ma pot abtine

kukibella 1

22.02.2012, 12:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Tandoori