Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute

de AlexJ in Porc, 13 Apr 2011 | 6671 vizualizari

 

Ați văzut prin magazine un anume tip de coaste: din acelea cu multă carne ( mai există așa ceva ????) și afumate, pre-fierte, condimentate, crud-uscate , care arată atât de bine încât iți vine să le rozi de pe os așa cum sunt, fără să le mai faci altceva??????..
Aceste coaste merg perfect cu niște cartofi copți în coajă și ceva ciuperci umplute cu simț de răspundere.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coaste aveți nevoie de :
  • coaste cu carne, afumate câte vă lasă inima să cumpărați
  • apă
  • vas Quadra Zepter( dar sunt convinsă că se fac la bine și la cuptor)
  • Pentru ciuperci:
  • 6 ciuperci cu pălăria mare 
  • 1 gogoșar
  • 1 ardei
  • ceapă verde
  • sare , piper
  • unt , cașcaval
  • Si cartofi noi vreo 6 buc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute:

1. Pregătirea coastelor este extraordinar de simplă. Coastele se spală puțin dacă considerați că sunt prea sărate. Nu le condimentați dvs. căci au destulă sare și condimente! Se taie în bucăți , aşa cum doriți .Se așează în vasul zepter și se acoperă cu apă atât cât permite vasul . Se pune capacul și se lasă cam 1 oră până scade toată apa. Timpul de gătire este diferit în funcție de cât sunt de proaspete și de ce metodă a-ți folosit pentru a le găti.
Verificați din când în când cum arată și dacă vi se par ok le luați de pe foc. Carnea ar trebui să se desprindă de pe oase .( să nu le  lăsați să se usuce)

2. Se curăță ciupercile . Într-o tigaie se călesc puțin în unt: codițele ciupercilor tăiate mărunt, cu restul legumelor mărunțite( ardei, gogoșar ,ceapă) sare și piper. Umpleți fiecare ciupercă cu acest amestec. Apoi așezați ciupercile în tava pentru cuptor cu puțin unt și cașcaval deasupra  .În tavă adăugați apă și ulei de struguri. Se dau la cuptor până sunt gata, vreo 30 min. Nu uitați de ele în cuptor, verificați după 10-15 minute dacă nu cumva sunt deja făcute.

3. In tot acest timp puneți la cuptor și cartofii noi , spălați bine , înțepați cu furculița și înveliți în folie de Al.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu cartofi copţi în coajă şi ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute