Aceste clatite, eu zic , ca sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend....
de multa vreme le aveam planificate si uite ca acum le-a venit randul.Sunt minunate, pufoase si savuroase, de nu te mai saturi de ele...
Prima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uz2Vnp5ZW4c
Apoi mixam pina se albesc , galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam coaja de lamaie si untul topit.Apoi putin cate putin laptele si faina amestecata cu praful de copt, pina cand le terminam.
Batem cu putina sare albusurile pina cand se intareasc bine, apoi le incorporam in compozitia de oua cu lapte si faina., omogenizam pina obtinem un aluat mai grosut.
Punem pe foc mic o tigaie pentru clatite Fissler non aderenta si o lasam sa se incinga. Cu um polonic mic punem in mijlocul tigaii din compozitie.Coca se va extinde singura spre marginile tigaii fara a mai fi nevoie sa o miscam noi ca si la clatitele noastre.
Cand apar bule in clatita , le intoarcem cu ajutorul unei spatule.Aveti grija ca se coc foarte repede, in 1-2 minute este gata o clatita.
Am obtinut 15 pancakes care se pot servi cu dulceata sau alte sosuri dulci.
Eu le-am servit cu piure de castane peste care am pus frisca.Am suprapus 5 clatite cu piure de castane si frisca iar deasupra am turnat un mot de serbet de trandafiri.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta mare !