Am preparat acest cozonac doar cu Green Sugar si pot sa spun ca nu exista nici o diferenta, ba poate chiar mai bun a iesit. Din cantitatile date am facut unul cu branza dulce si unul cu rahat, pentru pofticiosi.
Se prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu praful de sare, se pun ouale batute, uleiul si maiaua. Se amesteca si in functie de cat mai este cazul se pune laptele caldut amestecat cu cele 4 lg de Green Sugar. Se framanta un aluat moale si nelipicios care se pune intr-un loc caldut sa isi dubleze volumul.
Branza se amesteca cu Green Sugar, stafidele si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu branza apoi se ruleaza usor pe lungime. Se ia si cealalta parte de aluat, se intinde si se presara cu rahatul taiat cubulete si de diferite culori. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa timp de o jumatate de ora sa mai creasca. Se ung deasupra cu ou, se presara putin Green Sugar si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se racoreasca.
Se serveste ca atare sau alaturi de o cana cu lapte.
Pofta buna!
1
Crema de branza se poate indulci dupa preferinte.
2
Se poate folosi ca umplutura nuca macinata, sau orice altceva preferati.