Cand am vazut ciupercile in caserole la Lidl, mi-am amintit cum prepara mama mea astfel de ciuperci cu usturoi, mamaliguta si pui la ceaun asa ca n-am mai stat pe ganduri, am cumparat, am venit acasa si am preparat.
Nu au iesit gustoase ca ale mamei, iar puiul nu l-am facut la ceaun, dar oricum au fost foarte bune!
Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs.
Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei.
De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand.
Cand este suficient de patrunsa, transferam carnea in alt vas, iar in uleiul ramas pe foc adaugam ceapa taiata solzisori.
Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in uleiul din vasul de pe foc, mestecand in ea sa nu se lipeasca.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile taiate si le invartim de pe o parte pe alta 6-8 minute, sa se prajeasca si ele bine.
Adaugam apoi carnea de pui vinul si foile de dafin, potrivim de sare si piper, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pentru 10 minute.
Intre timp curatam, sapalam si pisam usturoiul pe care il vom adauga peste carne si ciuperci si mai lasam vasul pe foc 5 minute.
Dupa stingerea focului adaugam patrunjelul tocat.
Este o mancare foarte buna mai ales servita cu mamaliguta!!
1
Se pot adauga si alte condimente: cimbru, oregano sau boia de ardei(eu am incercat sa obtin gustul simplu al unei mancari sanatoase, asa cum o prepara mama mea sau bunica.
2
De asemeni se poate adauga putina smantana in acelasi timp cu usturoiul.