Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi

de Bucataras in Ciorbe, 19 Aug 2024 | 3321 vizualizari

 

Ciorba Rădăuțeană este o supă românească delicioasă, similară ciorbei de burtă, dar făcută cu carne de pui. Este ușor acrișoară și foarte aromată.
Pentru această Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi, sunt necesare ingredientele următoare: pui, legume, smântână, usturoi. 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • câțiva căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri
  • puțin oțet
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 ml smântână lichidă
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:

Cum se prepară Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi:

Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.

Pregătește un mujdei, asezonat după gust.

Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.

 Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 - 40 minute).

După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.

Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.

Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.

Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.

Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.

Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.

Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană - Rețeta gustoasă cu pui, smântână și usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caprioara