Ciorbă de perişoare

de portiadelumina in Ciorbe, 12 Sep 2013 | 8066 vizualizari

 

Recunosc că preferata mea este ciorba de burtă, dar şi cea de perişoare îmi place foarte mult, se bate pentru locul doi cu ciorba rădăuţeană, cu ciorba de roşii, cu ciorba de urzici, cu ciorba de fasole şi cu ciorba de os afumat.
Şi partea bună este că această ciorbă poate fi acrită atât cu zeamă de varză cât şi cu borş, având acelaşi succes când este pusă pe masă alături de un ardei bun şi (pentru cine ştie) de mămăligă.
Evident că ciorba poate fi făcut cu carne de vită, de pasăre, de porc ori mixtă. Eu am optat pentru cea de porc ( de data asta) fiind cea care dă gustul cel apropiat de ceea ce numesc eu ciorbă de perişoare.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocată
  • o ceaşcă orez (cca 70 gr)
  • un morcov
  • o ceapă de apă
  • pătrunjel rădăcină
  • păstârnac
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras roşu
  • piper praf
  • sare
  • cimbru verde
  • pătrunjel frunză
  • 1 litru borş
  • 50 gr ulei
  • 2 ouă
  • roşii cherry
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare:

Cine  a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau consistenţă, iar ardeii i-am tăiat ca pentru o salată. 

Carnea se amestecă cu ceapa (dată şi ea tot prin răzătoare), cu pătrunjelul verde (tocat şi el dinainte), cu piperul, cu orezul şi cu cele două ouă. Deasemenea se pune şi cimbrul tocat mărunt precum şi sarea. În timp ce aceste ingrediente se fac perişoare se călesc într-un vas celellate legume, adăugându-se peste ele 7 litri de apă.

Când apa în care fierb şi legumele dă în clocot se adaugă perişoarele formate şi se lasă la fiert până se fierb îndeajuns de bine.  Se pun roşiile, iar spre final se fierbe borşul într-un alt vas şi se adaugă peste perişoare acrindu-se după gustul fiecăruia. Se mai lasă la fiert circa 3-4 minute şi se apoi ciorba poate fi trasă de pe foc.

Cine-i mai îndemânatic, între timp, poate pune şi de mămăligă. :))

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru ca perişoarele să se facă (să se modeleze) fără probleme, e de indicat ca din când în când mâinile să fie trecute prin apă caldă.

2

Borşul se pune numai fiert, niciodată rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de ciorba de pui dreasa cu suc de rosii si leustean