Aveam pofta si de ciorbitza de varza dar si de varza calita,azi am ales ciorbitza, klaro=))))
Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete.
Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l.
Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Dupa 10 minute,se adauga restul de apa ,ca. 2,5 l.
Cand fierbe se adauga morcovii,rosiile,telina,patrunjelul.
Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,circa 15 minute.
Apoi se adauga sarea,piperul si cimbrul.
Se adauga si ardeiul si varza taiata cat mai subtire.
Se adauga sosul de hrean si bulionul si se lasa inca 30 de minute sa fiarba la foc mic.
Se probeaza daca sunt condimentele suficiente.
Se adauga la sfarsit ,cand este gata frunze de patrunjel de decor.
Pofta buna!
1
Se alege o varza moale,se fierbe mai repede si este mai buna la gust.
2
Sosul de hrean ii da un gust special.