Cornuri cu gem

de vio_dreams in Mancaruri de post, 16 Apr 2013 | 10734 vizualizari

 

Perfecte dimineata la cafeluta, pentru cei mici la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu, sau pur si simplu pentru a va satisface nevoia de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 25 gr margarina

pentru umplutura:

  • 200 gr gem
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea.

Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc de apa.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Presaram faina pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea groasa.

Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai intai in doua, apoi in patru si la final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la copt.

Rulam triunghiurile de la baza inspre varf avand grija ca varful sa ramana dedesupt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava si le lasam la dospit jumatate de ora.

Dizolvam mierea in apa calduta obtinand astfel un sirop cu care ungem cornurile.

Dam la cuptoru pana se rumenesc.

Scoatem cornurile pe un platou  si cat sunt inca fierbinti le pensulam bine cu sirop pe toate partile. Aceasta operatiune are rolul de a pastra cornurile moi mai multa vreme.

Sunt perfecte dimineata pentru gustarea copiilor, alaturi de un pahar cu laptic,  pentru pachetel pentru gradinita sau scoala, etc.

TIPS-URI

1

le puteti umple cu orice doriti:nuca, rahat, ciocolata, fineti, mere, etc

2

daca nu le faceti de post inlocuiti apa cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise